
Ukens oppskrift
Uke 3
Olivenolje og Rødbetchips med Feta og Honning
Dette er en kreativ og enkel rett som kombinerer den rike smaken av olivenoljemed sødme fra rødbeter og honning.

Ingredienser:
-
3 store rødbeter
-
3 ss ekstra virgin olivenolje
-
1 ts havsalt
-
1 ts tørket timian (eller rosmarin)
-
100 g fetaost, smuldret
-
2 ss flytende honning
-
Frisk dill eller persille til pynt (valgfritt)
-
Svart pepper etter smak
Fremgangsmåte:
-
Skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver (helst med en mandolin eller en skarp kniv for jevn tykkelse).
-
Forvarm ovnen til 180°C. Legg rødbetskivene på en bakeplate dekket med bakepapir. Pensle dem lett med olivenolje, og strø over havsalt og timian. Sørg for at skivene ikke overlapper hverandre.
-
Stek rødbetene i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til de er sprø og lett karamelliserte. Sjekk og vend på dem etter 15 minutter for jevn steking.
-
Når chipsene er ferdige, legg dem på et serveringsfat. Smuldre fetaost over de sprø chipsene, og drypp honning over for en søt kontrast. Strø over litt fersk pepper og pynt med dill eller persille.
-
Server umiddelbart som en spennende forrett eller snacks.