top of page

Pasta

Sitronpasta med Olivenolje

Denne sitronpastaen er enkel og utrolig god,

også fremhever den olivenoljen på en fantastiskmåte.

94e1ea19-066c-4e71-afd4-bd1e8ab25f6a.webp

Ingredienser:

​

  • 400 g spaghetti eller linguine

  • 1/2 kopp BIO-ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL fra Stalia eller CretanThos olivenolje

  • Skall og saft fra 1 stor sitron (økologisk, siden vi bruker skallet)

  • 1 hvitløksfedd, finhakket

  • 1/2 kopp ferskrevet parmesanost (eller pecorino)

  • Salt og nykvernet pepper etter smak

  • Fersk persille eller basilikum, finhakket til pynt

  • Ekstra sitronskall til topping (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

​

  1. Kok pastaen i en stor kjele med godt saltet vann etter anvisningen på pakken. Spar en kopp pastavann når pastaen er ferdigkokt, og sil av resten av vannet.

  2. Mens pastaen koker, varm olivenoljen forsiktig i en stor panne på lav varme. Tilsett finhakket hvitløk, og la det surre i 1-2 minutter til hvitløken begynner å dufte, men pass på at den ikke blir brun.

  3. Tilsett sitronsaft og sitronskall i pannen med olivenoljen og hvitløken. Rør forsiktig sammen.

  4. Ha den nykokte pastaen over i pannen med sitronsausen, og tilsett litt av pastavannet. Bland godt til pastaen er godt dekket av sausen. Juster mengden pastavann etter ønsket konsistens.

  5. Rør inn revet parmesanost, og smak til med salt og pepper.

  6. Server pastaen umiddelbart med ekstra sitronskall og friske urter på toppen for ekstra friskhet. Dryss gjerne over litt ekstra parmesan og en liten skvett olivenolje for å forsterke smaken.

​

  • Facebook

Sitronpasta med Olivenolje

bottom of page