top of page

Olivenolje-is med havsalt og sitrusskall

Denne oppskriften er enkel, men smaker som noe du får på en finere restaurant. Kombinasjonen av kremet is, god olivenolje, og sprø saltflak gir en utrolig smakskontrast.

 

Ingredienser

  • Vaniljeis av god kvalitet

  • BIO-ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL fra Cretanthos.

  • Flaksalt (for eksempel Maldon)

  • Revet sitrusskall (sitron, appelsin eller begge deler)

  • Litt hakkede ristede nøtter (valnøtter eller mandler) – valgfritt

 

Fremgangsmåte

  1. Ha en kule vaniljeis i hver skål.

  2. Olivenolje: Hell over 2 ts Cretanthos olivenolje over iskremen. Prøv å fordele den jevnt på toppen.

  3. Dryss en klype flaksalt og revet sitrusskall over.

  4. Dryss over ristede nøtter.

 

Tips:

For en ekstra touch kan du også tilsette litt honning eller balsamico-glaze på toppen for å balansere smaken.

    DALL·E 2024-10-28 22.03.51 - A bowl with a scoop of creamy vanilla ice cream drizzled with
    bottom of page