top of page

Olivenoljekake med Appelsin og Rosmarin

Denne kaken er frisk, saftig og perfekt som et lett dessertalternativ i julen!

DALL·E 2024-12-10 09.55.28 - A beautifully styled olive oil cake topped with a light orang

    Ingredienser:

    • Kake:

      • 2,5 dl Cretanthos extra virgin olivenolje

      • 3 dl sukker

      • 4 egg

      • 1 dl melk

      • Saft og finrevet skall av 2 appelsiner 

      • 3,5 dl hvetemel

      • 1 ts bakepulver

      • 1/2 ts natron

      • 1/2 ts salt

      • 2 ts finhakket fersk rosmarin (valgfritt, men gir en juleaktig smak)

    • Glasur 

      • 2 dl melis

      • Litt appelsinsaft til passe konsistens

      • Litt finhakket rosmarin eller revet appelsinskall til pynt

     

    Fremgangsmåte:

    1. Sett ovnen på 175°C. Smør en springform (ca. 22 cm) og kle bunnen med bakepapir.

    2. I en stor bolle, visp sammen olivenolje og sukker til det er godt blandet. Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert.

    3. Rør inn melk, appelsinsaft og revet appelsinskall.

    4. I en annen bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt og rosmarin.

    5. Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i det våte. Rør til du har en jevn røre, men ikke bland for mye.

    6. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 40–50 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren.

    7.  La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før du tar den ut og lar den avkjøle helt på rist.

    8. Glasur: Bland melis og appelsinsaft til glasuren er passe tykk. Hell over kaken og pynt med litt revet appelsinskall og hakket rosmarin.

    ​​

    • Tips til servering:
    • Server med pisket krem, mascarpone eller litt vaniljeis.

    • Kaken er også nydelig uten glasur, som en enkel kaffekake.

    Olivenolje-is med havsalt og sitrusskall

    Denne oppskriften er enkel, men smaker som noe du får på en finere restaurant. Kombinasjonen av kremet is, god olivenolje, og sprø saltflak gir en utrolig smakskontrast.

     

    Ingredienser

    • Vaniljeis av god kvalitet

    • BIO-ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL fra Cretanthos.

    • Flaksalt (for eksempel Maldon)

    • Revet sitrusskall (sitron, appelsin eller begge deler)

    • Litt hakkede ristede nøtter (valnøtter eller mandler) – valgfritt

     

    Fremgangsmåte

    1. Ha en kule vaniljeis i hver skål.

    2. Olivenolje: Hell over 2 ts Cretanthos olivenolje over iskremen. Prøv å fordele den jevnt på toppen.

    3. Dryss en klype flaksalt og revet sitrusskall over.

    4. Dryss over ristede nøtter.

     

    Tips:

    For en ekstra touch kan du også tilsette litt honning eller balsamico-glaze på toppen for å balansere smaken.

      DALL·E 2024-10-28 22.03.51 - A bowl with a scoop of creamy vanilla ice cream drizzled with
      bottom of page