top of page

Toast/Pizza

Ricotta Toast med Honning, Olivenolje og Fikener

    Ingredienser:

    ​

    • 2 skiver surdeigsbrød eller landbrød, ristet

    • 1/2 kopp fersk ricottaost

    • 1 ss BIO-ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OLJE fra Stalia eller Cretanthos , pluss ekstra for drizzling

    • 2-3 ferske fikener, skåret i skiver

    • 1 ss honning

    • En klype flaksalt

    • Litt fersk timian eller rosmarin, finhakket

    • Litt sitronskall til topping (valgfritt)

     

    Fremgangsmåte:

    ​

    1. Rist brødskivene til de er sprø på utsiden.

    2. Fordel ricottaen jevnt over de ristede skivene, og drypp litt olivenolje over for ekstra fyldig smak.

    3. Legg på skiver av ferske fikener.

    4. Drypp honning over toastene, og dryss med flaksalt for å balansere de søte smakene.

    5. Topp med litt finhakket timian eller rosmarin og en liten mengde revet sitronskall for en frisk finish.

     

    ​

    DALL·E 2024-11-11 21.26.32 - A close-up of a slice of rustic, whole-grain toast spread wit

    Denne toasten smaker fantastisk med et ekstra dryss av grovmalt pepper,

    og kan også toppes med noen valnøtter for en digg crunch.

     

    Ricottaen sammen med honning, olivenolje og fikener gir en rik, kremet og spennende smaksopplevelse!

    bottom of page